ERIKS VINBAR

Då var det så dags igen för ett strandhugg och denna gång på Eriks Vinbar som ligger längst till vänster om entrén till Gondolen i gatuplan. Tar man sig in bakom dörrarna öppnar sig en sparsmakad lokal med vinet i fokus där kvällens viner är förnämligt centralt placererade i lokalen så att nyfikna konnesörer och andra intresserade själva kan titta närmare på flaskorna och göra sig en bedömning av vad som är speciellt  för kvällen samt även för veckan i vissa fall.

Personligen tror jag att det skapar ett merintresse för vinerna i stort och garanterat leder till mer avslut för krogen men på Vinbaren så leder detta ofta till mer än bara merförsäljning.

Vid vårt besök pågår det för fullt uppmuntrande samtal kring vinet då personalen är mycket kunniga och gärna rekomenderar något utifrån kvällens reportoar, sett utifrån smak och tycke om man nu skulle känna sig lite ambivalent för stunden. Som god gäst finner man sällan något fel på rekomendationen så det är lätt att stegra smakupplevelserna till en högre nivå och prova sig igenom några viner till under besöket.

Skulle man önska en lite mer organiserad provning så går även det bra till och med blint baserad på olika paket a 3 x 5cl antingen vitt eller rött eller så nöjer du dig med att prova lite olika druvor. En rolig idè för de sällskap som är roade av vin och dess olika nyanser och personalen är mer än villiga att bistå med tankegångar under provningens gång.

KVÄLLENS VINPROVNINGAR

TRE VITA DRUVOR 3 x 5 cl 180: –

Riesling

Albariño

Chardonnay

TRE RÖDA DRUVOR 3 x 5 cl 180: –

Pinot Noir

Tempranillo

Nebbiolo

KVÄLLENS BLINDA VITA PROVNING 3 x 5 cl 180: –

?

?

?

KVÄLLENS BLINDA RÖDA PROVNING 3 x 5 cl 180: –

?

?

?

Jämfört med andra vinbarer i närheten så är den här lokalen lite mer ononym och undanskymd än de mer namnkunniga i närområdet vilket borgar för att det sällan är fullt i lokalen, vilket gör att det är lätt att slinka in efter jobbet då detta är en pärla till vinbar.

Det är lätt att fastna i drycker när man kommer igång men glöm för all del inte bort att äta då det ger oanade upplevelser när kombination mat och dryck tumlas runt i gomseglet. De har en barmeny som fungerar väl med inriktningen och kom ihåg att fråga vad som är ”dagens husman” då den inte står i menyn. Den håller hög klass och kostar inte mer än en dryg hundring och det är ofta ett mycket bra val.

Vid ett av våra tidigare besök var dagens husman en mjäll halstrad torskrygg med rödvinssky och det var en mycket sublim upplevelse för en hundralapp och en selma.

Det jag gillar nästan mest med Vinbaren är att det inte är någon direkt hipfaktor på stället jämfört med sina kusiner i närheten, det är ett slink in ställe med underbar personal, kunnande och en upplevelse för alla sinnen.

Så nästa gång ta och undvik hissen till Gondolen och upplev en ”cookalong” i vinvärlden med gäster och personal och jag lovar att det enda du kommer att få uppleva är en minnesvärd stund samt att hålen i plånboken förblir få.

” Gott vin är aldrig för dyrt.

Det är bara de dåliga vinerna

som kostar för mycket ”

Bon apetit

Adress: Stadsgården 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.