Löfbergs nya flaggskepp i Stockholm

Löfbergs Värmländska kaffekultur intar Stockholm.

Jag fick i veckan en snygg inblick i gamla Svenska kaffeanor när jag besökte Löfbergs nya Flaggskepp på Kungsgatan 3  i Stockholm, ett halvt stenkast ifrån Stureplan. Med sina rötter i Värmland och med endast ett tidigare kafé i Karlstad bryter de nu ny mark i huvudstaden låter Leif Sjöblom, marknadschef på Löfbergs mig veta. Vi sitter precis vid entréen med Stockholms pulserande liv utanför fönstren över en kopp kaffe medans lokalen fylls upp av flanerande gäster från närliggande shoppingstråk, samt från kontoren runt Stureplan och runt detta centrala läge.

Löfbergs flaggskepp kommer att ha flera inriktningar på sin verksamhet där kafèt står för den första kontakten med det Värmländska konceptet man som gäst möts av när man stiger in genom dörren.

Förutom att vara ett kaffe så finns det möjlighet att exempelvis lära sig mer om kaffe på deras öppna kaffeprovningar samt kanske närvara på ett kortare seminarium utan kostnad under eventet ”On Stage” som bjuder in spännande föreläsare under tiden som du äter frukost.

Utöver det så finns det möjlighet att boka en Premium upplevelse som ett litet event, eller varför inte utbilda dig till Barista till ett förmånligt pris.

I övrigt erbjuds allt från lyxiga välfyllda frukostbuffèer, catering, luncher samt moderna konferensytor i en snygg och kreativ miljö.

Jag får lite av en Carl Larsson känsla när jag tittar på de vita väggfasta kassetskåpen som sitter utmed sidorna i lokalen, skåp gediget fyllda med Löfbergs kaffehistoria.

Sett utefrån från ett gästperpektiv upplever jag att Löfbergs flaggskepp håller hårt i hatten, när det handlar om matutbud samt kaffekunnande från de Värmländska skogarna. Jag är övertygad om att framtidens gäster kommer att vända sig ifrån de dussinkoncept som tagit över från de traditionella kaffèerna och jag tror att Löfbergs Stockholm intåg i varglyan kan vara början på ett sådant trendbrott. Det enda enda jag kanske kan sakna, är att kunna beställa kaffe på bit, ja ni vet hur farfar drack kaffe på fat med en sockerbit mellan tänderna, jag kommer för alltid minnas hur det lät.

En annan trevlig parameter för ett lyckat kafébesök är att här på Löfbergs Stockholm ingår alltid påtår. Detta i sig kanske ni tycker låter lite fånigt men många med mig kan nog intyga att man blir lite irriterad när man ska betala ytterligare en femma när man redan kanske spenderat en bra slant.

Nej ”FOLKS” vi har nog inte sett det sista av Löfbergs i Stockholm så vi säger helt enkelt på återseende till den Värmländska gästfriheten.

Löfbergs kaffekultur har kommit till Stockholm för att stanna.

Adress:

Löfbergs Stockholm
Kungsgatan 3
111 43 Stockholm

Telefon 08 – 445 56 60

lofbergs.stockholm@lofbergs.se
www.facebook.com/lofbergsstockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.