Kunde 2010, Kunde Estate, Sonoma, Cab Sauvignon

 Kunde estate

Jag kunde inte motstå häromdagen att öppna en flaska Kunde 2010!

Med sin djupblå färg, röda nyanser och den komplexa doften av kryddor, fruktighet med toner av mörka hallon och plommon och med tydlig fatkaraktär blev det här ett intressant vin att pröva. Druvorna skördas på producentens högst belägna vingård på 335 meters höjd över havet I Sonoma county.

I munnen uppstår kryddigheten och speciellt peppartonerna direkt med inslag av lite läder följt av mörka hallontoner,

samt en känsla av te som uppstår efter en stund. Det är balanserat med tämjda tanniner och har en delikat syra som är väl inkorporerad. Den tjänar absolut på att luftas ett par timmar då den direkt avslöjar en tydlig elegans med en härlig avslutning.

Jag fick inte tillfälle att pröva vinet i kombination med mat men det här ett mulligt gott vin som inte går av för hackor och som förtjänar en riktig härlig och mjäll köttbit av det finare slaget. Vid tillfället prövade jag den med choklad och lakrits vilket jag hade hemma och det fungerade mycket väl då tanninerna silkades in väl av chokladen. Den går alldeles utmärkt att dricka som den är men kommer mer till sin rätt i kombination med en finare köttbit och i ett trevligt sällskap.

Det här vinet kommer med all säkerhet att utvecklas positivt de närmaste åren så köp gärna på dig ett par flaskor då jag måste anse att det är ett prisvärt vin fastän den ligger på ca 350kr/fl.

Mycket nöje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.