Fine dining I Dnepro, mer än man kunde ana

Väskan stod packad och för första gången skulle jag resa till andra sidan järnridån, en ridå som numera är borta tack och lov, men håll med om att det låter mer rafflande genom att bara använda orden ” andra sidan järnridån..” Det visade sig vara rätt svårt att förbereda sig för en sån här resa och inte blev det bättre av när jag gick in på UD:s hemsida Först efter att jag köpt biljetten och de avrådde bestämt från resor till Ukraina där staden Dnepro eller Dnepropetrovsk som staden heter i sin fulla längd ligger.

Hotellet vid namn Tsunami… kanske inte det mest passande namnet på ett hotell kan man tycka, men namnet skulle snart få sin förklaring då affärsideen var att bedriva spaverksamhet till fullo, något som jag givetvis visste om redan vid bokningstillfället. Jag hade en längre tid funderat på denna resa eller resor såsom denna. En retreat fastän inte i Indien men en sådan likaså, spa, bassänger och en himla massa bastuvarianer till kylrum med innertemperaturer på -14 grader, ja spa kan innehålla så mycket. Där var finsk bastu, rysk bastu med enris, ångabastuar till riktiga Hamam och japanska varma bad på sådär 34-35 grader och som inte initierad så kanske man tror att detta är väl inte så varmt, men jag kokade nästan, det var vansinnigt hett, för att sedan gå ned i en kallvatten pool på +6 grader… man känner sig verkligen ren efter en sån upplevelse. 

Bad, behandlingar varvades med riktigt fint lagad mat, fast inte på hotellet utan på top end varianter, för det finns faktiskt såna med namn som Artist, Reporter och Coast med förstklassig service i fantastiska miljöer och trevligt presenterade maträtter som smakade sagolikt. Det är klart att det nästan kan uppfattas som frosseri om man betänker hur svårt gemene man har det dagligdags men jag tipsade nog rätt bra då jag kände mig mycket välkommen dagarna efter när jag prövade restaurangerna igen, en loop blev det med andra ord.

Nu hoppas jag ju att de löser sina problem på sikt i Ukraina för landet är mycket väl värt ett besök eller två och nästa gång, vem vet så kanske man också vågar sig på att tala med andra människor i en vanlig miljö och inte bara på lokal. 

Njut av bilderna, det gör jag och nu återstår bara det tunga arbetet med att gå ned lika mycket som jag ”improved” under dessa få dagar, Cheers☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.