ARISTOCRATICO APPASSIMENTO SALENTO 2018

20200702_071111En appassimento från Salento som lovar mycket, druvan Primitivo dukar upp sin bästa attityd i denna appassimento från producenten Eonitalia, en skicklig producent som gått från att producera enklare bordsviner till IGT de senaste årtiondena, det blir bra, väldigt bra till och med och riktigt övertygande, kvaliteten finns där, en härligt mustig kropp som man kan förvänta sig från en appassimento av den här klassen, härligt fruktig med tydliga mörka bär, vaniljtoner som ackompanjeras väl med inslag av viss örtighet och toner av kanel, vilket bär upp detta vin till en härlig balans vilket ger fullt utslag när nyanser av chokladen stillsamt kliver fram. En producent som återigen kan överaska, värd att hålla ögonen på i förlängningen, 14,5 volymprocent vilket ligger i det högre spannet men som vinet balanserar väl. Äta till: Pasta, grädde, vilt som i gris eller kanin, peppar, timjan, salvia Drickbart: Nu, men går utmärkt att hålla på några år till. Pris: 139kr prisvärt. Importör: www.vinoteket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.