En Semla kanske inte är så fel ändå?

Ture Sventon hade nog inte så fel när allt kommer omkring.

Nu kanske någon vän av ordning därute tycker att, semlor äter man inte förens efter jul och förr var det straffbart att försälja dessa små underverk innan fettisdagen.

Ansatsen här är utomordentligt utförd och hade gommen haft kinder så hade de nu redan rodnat. Den sirligt väl tilltagna mandelmassan som i sitt utförande påminner mer om en härlig mandelkräm tar hela gomseglet i anspråk och jag känner hur snålvattnet rinner till.

Härligt massivt och lite yvig gör så mandeln entré, nästan nonchalant grovkornig i sin storlek möts den upp av en härligt anspråkslös kardemumma som för dagen ackompanjerad med en lätt härligt generös och väl tilltagen, spritsad grädde under ett hexagon klippt lock och som avlutas med en dust av florsocker.
Personligen så tycker jag kanske att själva bullen kunde ha tjänat lite extra på att få lite mer saffran då risken annars finns att den goda mandeln tar över på bekostnad av hela skapelsen. Om jag ska säga något mindre positivt så tycker jag att det är synd att de inte har minisemlor av samma modell. Men kommer genast på mig själv att genast backa från mitt påstående, då jag blev lite osäker på ifall det fanns eller om de gick att beställa eller ej, då två i ordinarie storlek skulle vara alldeles för mycket för mig, men där är vi ju olika.


Till detta har jag tagit fram en av mina favorittekannor och fyller den med ett Lapsang Souchong från Taiwan, för att det är så ljuvligt gott helt enkelt.

Hos: Konditorn & Bagaren
Var: Pepparvägen 11, Hökarängen Telefon: 08-420 600 60
Kuriosa: Konditorn och Bagaren har blivit omnämnda i White Guide och är väl värda en liten omväg
Pris: 59kr

Öppettider:
fredag 07–18
lördag 08–17
söndag 08–17
måndag 07–18
tisdag 07–18
onsdag 07–18
torsdag 07–18

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.